Loslaten en verruimen

Loslaten, het betreft de grote thema’s in ons leven, zoals dierbaren, (liefdes-)relatie(-s), gezondheid, werk, alsook het ogenschijnlijk kleine.
In zekere zin is ieder moment een uitnodiging en oefening in loslaten. Of het nou gedachten zijn, verwachtingen of situaties uit het verleden of de toekomst.
Het vraagt overgave aan een moment van stilte, waarin een leegte voelbaar is of juist lastige gevoelens naar de oppervlakte kunnen komen.
Het verstand probeert dit uit alle macht te voorkomen, uit angst dat het zijn grip en controle verliest, niet-wetende wat er volgt.

Het hoort er allemaal bij. Het gehele proces van loslaten van het oude en daaruit het laten ontstaan van het nieuwe lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het doorvoelen van wat er raakt, ligt een mogelijkheid tot verwondering: het biedt ruimte voor iets nieuws dat de groeikracht in zich draagt van iets moois.

Zo was loslaten voor mij opnieuw een uitdaging in de afgelopen weken.
Met de onverwachte verkoop van de praktijkruimte en het feit dat er zich geen nieuwe ruimte liet zien, stond de vormgeving van de ‘eigen’ praktijk na 4 - 5 jaar even op losse schroeven. Het liet me zien en voelen: er wil en hoeft (nu) geen nieuwe fysieke ruimte te komen. Het aanbod wilt verruimen.

En zo blijkt alles als een puzzel in elkaar te vallen.
Wat dat specifiek betekent voor het aanbod vind je op de site.

In verwondering.

Maartje Stroeken