Vertrouwen

Zon (een andere prachtige zon) vraagt: "Vertrouwen, hoe doe je dat dan?".

Vertrouw mij maar, was het eerste wat in me opkwam, waarop we beiden moesten lachen.
Maar even serieus, het was en is een eerste aanreiking en handvat. Op het moment dat er in jezelf nog niet zo'n stevig fundament van vertrouwen voelbaar is, dan kan het ondersteunend zijn om te vertrouwen op wat bepaalde andere mensen uit levenservaring, wijsheid, afstemming aanreiken. Bepaalde andere mensen, dat wil zeggen: mensen die je vertrouwt. Dat kunnen ook wetenschappelijk onderbouwde of inspirerende talks, teksten en blogs ;-), zijn rondom thema's en onderwerpen die je herkent.

Dat brengt me bij de tweede aanreiking voor het moment dat er minder vertrouwen voelbaar is.
Bijvoorbeeld wanneer de stem van het ego schreeuwt en op de voorgrond staat en je Licht even lijkt uit te gaan. Je kunt jezelf herinneren wat je Hart, Licht, diepere Zelf aanreikt over wat er fijn voor je is. Zoals: "ook dit gaat voorbij". Of: "het ego verwijst naar het tegendeel".
Eventueel door jezelf een vraag te stellen: "Is het Waar?". "Wat zegt de stem van Liefde?".

Dat brengt me bij de derde aanreiking. Door hiermee te oefenen doorleef je nieuwe ervaringen op basis waarvan je Vertrouwen kunt opbouwen. Vertrouwen kan daarmee een kwaliteit zijn dat je kunt ontwikkelen. Het kan groeien en bloeien met liefdevolle aandacht.

Vertrouwen wordt een zeker Weten vanuit het Hart.

 

Maartje Stroeken