Wanneer dierbaren eigen keuzes maken

Is een dierbare ziek en ziet hij/zij af van een behandeling, kiest iemand voor ander werk, studierichting, partnerschap of levenswijze dan je voor diegene wenst, dan kan het moeilijk zijn dat los te laten. Het raakt aan verdriet, heel veel.

Misschien komt er ook wel een neiging op om de ander te laten inzien dat het anders kan.

En toch. Wat we kunnen doen is verruimen. Zien dat het dienend en kloppend is, alles zoals het is. Anders zou het anders zijn. Zien dat het Waarheid draagt voor iemand om te kiezen voor een leven zonder behandelingen of om een andere richting te kiezen in zijn/haar leven.

Met alle Liefde kunnen we de keuzes van anderen respecteren. Daarin zit je ware kracht. Het zit in samen zijn met elkaar van hart tot hart. Daar is de ruimte waar je het zorg dragen voor anderen van je aflegt. Dát draagt geen waarheid, al is de intentie liefdevol.

Iedereen draagt prachtig zichzelf. En wordt gedragen door het universum. Noem het Liefde. Noem het God. Noem het Bliss.

Ga op eigen moment doorvoelen wat het raakt in jezelf. Het verdriet, de onmacht, de pijn.

Dat opent de verbinding in jeZelf.

Wat je dan concreet kunt doen is: open communicatie.

Ga vrij delen, je mening uitspreken en aanreiken vanuit je Hart. Doe je dat, dan gaat in alle verdriet volop Liefde en compassie stromen.

Dat opent de verbinding met de ander.

Als dat geen prachtige voedingsbodem is. Voor alles.

Maartje Stroeken