Ik samen met een van mijn prachtige nichtjes.

Ik samen met een van mijn prachtige nichtjes.

Ik weet hoe het is om door een donkere tunnel te lopen, beren op de weg te zien, door de bomen het bos niet meer te overzien, de verbinding met mijn diepere zelf te verliezen. Het heeft geresulteerd in het zoeken naar houvast buiten mijn diepere zelf in een periode van prestatiedrang, niet eten en ernstig ondergewicht, alsook eetbuien en deze moeten compenseren. Ook heb ik allerhande therapieën gevolgd, bijdragend en fijn, alsook niet fijn. Kortom, de nodige levenservaringen hebben ertoe geleid dat ik dat alles als richtingwijzers ging zien naar de verbinding met mezelf.
Dat brengt leven, voelen en trouw proberen te zijn aan mezelf met een ode aan mijn lichaam. En dat gaat soms vanzelf en soms wat minder vanzelf, hoe dan ook: het is altijd dienend en verdiepend.

Zo heeft dat wat als kind al van nature in mij aanwezig was weer plek gekregen: een innerlijke wijsheid, een gevoel van wat wel/niet klopt in situaties, nieuwsgierigheid, elkaar verbinden, alsook een helder aanvoelen van wat er speelt bij mensen - met en voorbij dat wat we met onze 5 zintuigen kunnen ervaren. Dat waar ik zo van verwijderd was geraakt, blijkt mijn kracht.

En al dat weten dat doorleefd is in ervaringen wil worden overgedragen. Dat doe ik middels het geven van handreikingen in sessies, groepsbijeenkomsten, de overdracht en ontwikkeling van training- en opleidingsprogramma's en online beschikbaar gesteld materiaal (meditaties, blogs, trainingsprogramma's).
Ik geef daarbij het liefst handreikingen op maat en in verbinding met wie ik ontmoet. Het zijn woorden, maar ook sprekende beelden die een eenvoudige en concrete ingang bieden naar zelfinzicht en bewustwording. Het haalt onderliggend oude of nieuwe pijn (patronen) naar de oppervlakte waardoor je weer een laagje dieper met jezelf in Verbinding komt. Dingen vallen op hun plek, worden helder, krijgen richting, voelen lichter. Het brengt je terug bij Liefde.

Met mijn wortels stevig gefundeerd in de wetenschap hou ik daarbij van kaderen, het plaatsen van dingen in een breder perspectief, analytisch denken en onderzoeken. Ik ben nieuwsgierig naar hoe dingen werken. Dat maakt dat mijn intuïtieve benadering niet 'weg zweeft' en ongrijpbaar wordt, noch een op zichzelf staande vorm van 'denk - gymnastiek' of verwarrend wordt. We houden voeling met het hier & nu.

Dat brengt me bij mijn overstap van de prachtige wetenschap naar de evenzo prachtige dans- en bewustzijnsontwikkeling. Het was een lastige en moedige keuze om mijn toelating tot een gerenommeerd masterprogramma te annuleren, waar ik geen moment spijt van heb gehad. Dansen was helaas al gauw uit beeld, vanwege de ziekte van pfeiffer opgevolgd door een blessure. Dat bracht me bij de mindfulness, want mediteren daar was niets voor nodig dan enkel te Zijn en ervaren. Het trainerschap voelde dan ook heel passend. En het dansen? Ook dat is opnieuw een bron van vreugde in mijn leven. Zo hebben alle levenservaringen me precies gebracht waar ik nu ben. En is er een gevoel van 'weten' gegroeid dat alles wel op z'n pootjes terecht komt. Of liever gezegd: dat altijd al is, ook als dat bij momenten even niet zo lijkt te zijn. En dat is tevens wat ik overdraag aan anderen.

Samenvattend, ik belicht graag een stukje op je pad in het levensproces. En dat blijkt nou juist mijn expertise, volgens mij gewoon een deftig woord voor Zelfexpressie. Dat wat je te doen hebt. Dat wat dienend is voor jezelf en voor de mensen om je heen/ de gemeenschap.

Na een mooie periode te hebben gewerkt vanuit een eigen praktijkruimte (start 2013) voelt het nu kloppend om het aanbod breder toegankelijk aan te reiken middels individuele sessies 'online', alsook in groepsbijeenkomsten op andere fijne ruime locaties. Dankzij alle opgedane werkervaringen en aangeboren voelsprieten zijn het steeds energetisch korte lijntjes, ondanks een eventuele fysieke afstand. Dat werkt en voelt verruimend.

Ten slotte, mijn opleidingsachtergrond 'in vogelvlucht' ligt in de wetenschapsfilosofie (philosophy of mind), in de hersenwetenschappen (molecular life science), in de moderne dansimprovisatie en performance art, in mindfulness (en eten, volwassenen, kinderen, jongeren, compassie, beweging, opvoeding), in heartfulness, in afstemmen (reading & healing), in de positieve psychologie en in yin yoga.
Voor een blik in mijn complete opleiding- en werkachtergrond verwijs ik je naar: hier.
Voor het zelf ervaren van een Sessie - hier.